2017. május 7., vasárnap

Tippek a vizsgákhoz

Sziasztok! Holnaptól jön a rettegett mumus: az érettségi! Ez engem nem érint, de mindenkinek, akit igen, sok sikert kívánok. :)
Összeszedtem pár tippet, amit vizsgák előtt én beszoktam tartani. Hátha nektek is jól jönnek.

1. Általában azt szokták mondani, hogy vizsga előtti nap már ne tanulj, mert akkor már csak rágörcsölsz, hogy mennyi mindent nem tudsz. Viszont én tudom, hogy plusz néhány óra is mennyit tud számítani. Nézz át néhány dolgot délelőtt, de késő délután és este már ne. Inkább nézz filmet, hallgass zenét, olvass, vagy csinálj bármit, ami eltereli a gondolataidat egy kicsit.

2.  Előtte reggel próbálj meg negyed órával a tervezett idő előtt felkelni. Tizenöt percig maradj az ágyban, hallgass valami relaxációs zenét és mély lélegzet vételek közepette mantrázd magadban, hogy sikerülni fog.

3. A vizsgád előtt ne felejts el reggelizni. Ha nagyon izgulsz, lehet hogy érzed majd, hogy egy falat nem megy le a torkodon, de legalább egy joghurut vagy egy pirítóst egyél meg. Mert köztudott tény, hogy az agyad éhesen nem működik olyan jól. Vagy ahogy a snickers reklám mondja "Ki vagy ha éhes vagy?!". 

4. Eljött a nagy időpont, előtted a feladat, de te nem tudsz semmit? Csak nyugi, csukd be a szemed pár másodpercre és koncentrálj a tételedre/feladatra. Az agy csodákra képes, akár olyan információt is előhozhat, amit nem is tudtál, hogy tudod. ;)

5. Ne próbálj meg puskázni! Fogadok a te sulidban is keringenek a rémtörténetek, hogy érettségin valaki megkísérelte és kizárták. Persze, témazáróknál a legtöbb diák szokott puskázni, de az érettségin/vizsgáknál ez egy olyan kockázat, amit nem éri meg bevállalni.

Sok szerencsét és soha ne hagyjon el benneteket a remény! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése