2017. április 23., vasárnap

Tippek a fogyókúrához

Sziasztok! Bár nem vagyok a fogyókúra híve, most mégis elkezdtem, mert szeretnék fittebb lenni és szeretném jól érezni magam a bőrömben. És persze mindjárt itt a bikiniszezon. Ha egy kicsit dolgozok az alakomon majd sokkal magabiztosabban fogok sétálgatni a strandon.
Összeszedtem nektek néhány tippet, amire érdemes oda figyelni, ha te is hasonló feladatra vállalkozol.

1. Öncél
Fontos, hogy csak önmagadért kezdj bele. Ha azért őrülten fogyókúrázni kezdesz, mert mások azt mondják, hogy rád fér, akkor lehet, hogy nem fog sikerülni. Nem éreznéd jól magad közben, ezért előbb-utóbb úgyis feladnád. Ha viszont egészségesebb módon akarsz élni, hogy te jobban tetsszél magadnak, akkor ez egy célként fog lebegni a szemed előtt, és így nagyobb esélye van, hogy véghez viszed, amit elkezdtél.

2. Mindenből mértékkel
Nem kell magadtól megvonnod a finom falatokat. Ha a nagyi csokitortát süt, nem kell elutasítanod. Nyugodtan vehetsz belőle egy szeletet. Csak arra vigyáz, hogy egy viszonylag vékony szelet legyen, és nincs repeta. Ha csokival kínálnak, nyugodtan elvehetsz egy sort. Viszont ha úgy érzed vétkeztél, és többet ettél a kelleténél, akkor sincs baj. Folytasd a napot gyümölccsel, zöldséggel vagy salátával. És aznap ne hagyj ki egy kis edzést.
(Bevallom én itt bukok el mindig. Ez a vétkezés nálam túl sokszor fordul elő. Ha előkerül egy táblacsoki, addig eszem még el nem fogy. De már dolgozom az egészségtelen ételek csökkentésén)

3. Iktasd ki a lustaságot

Ez is iszonyúan nehéz. Amikor éppen semmi kedved elmenni futni, akkor nem is fogsz. Pedig muszáj. Ha egyszer eldöntöd, hogy nem mész, ha legközelebb nem lesz kedved akkor sem fogsz, mert a múltkor sem lett semmi bajod egy kihagyott alkalom miatt. De ez így már sok kihagyott alkalom lesz. Szóval ha minden bajod van és semmi kedved elmenni futni/edzeni/biciklizni akkor is menj. Legalább egy kicsit. Az nem baj, ha fele annyi időt sportolsz egy-egy nap, mint máskor, de teljesen kihagyni nem ajánlott.

4. Víz
Ha elkezdesz sportolni, a szervezetednek még jobban szüksége lesz rá. Nagyon fontos, hogy megidd a napi 1,7-2 litert.

5. Alvás
Ha többet mozogsz, a szervezetednek több pihenésre lesz szüksége. Most még jobban figyelj, hogy rendesen kialudd magad. Viszont az sem jó, ha túl sokat alszol és kora délután kelsz fel reggel helyett. A hozzáértők szerint naponta 7-8 órát kell aludni, de mindenkinek más az alvás igénye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése